Üdvözlünk a blog.hu-n!

A ZINFO blog tartalma a magyar civiles think tank - magyarcivil.hu - anyagainak felhasználásával készült a jogtulajdonos engedélyével.

 

KÖZPONTI ANYAGOK MINISTÚDIÓK SZÁMÁRA

 


Az alábbi szöveges anyagokat a Magyar Civil Mozgalom think tankje készítette. Az alábbi szöveges anyagok a jogtulajdonos hozzájárulásával felhasználhatók a CIVIL TV közösségi együttműködésen és megosztáson alapuló információt továbbító rendszerébe bekapcsolódó ministúdiók által készítendő kép- és hanganyagokhoz, videókhoz, forrásanyagnak szöveges tartalomhoz. A jogtulajdonos hozzájárulása a visszavonásig érvényes.

Email: magyarciv@gmail.com

 

MAGYAR  CIVIL  MOZGALOM

 

A Magyar Civil Mozgalom - magyarcivil.hu - azoknak a magyar civileknek az akarati és cselekvési közössége, akik az alattvalói viszonyulás helyett a gondolkodás szabadságát választották. A Magyar Civil Mozgalom magyar civiljei olyan országot akarnak, ahol több a szabadság mint a kényszer és több a jó mint a rossz. Ahol van hitele a szónak. Ahol a JOBBAN TELJESÍTÜNK, JOBBAN ÉLÜNK, nem csupán propaganda, hanem megélhető valós állapot. Ahol a hatalom nem stadionokra és vezetők kedvteléseire költi a közpénzt, hanem gyógyításra és oktatásra. Ahol nem bűn a változáshoz vezető új utak, új megoldások keresése. Ahol a cél változatlanul egy olyan demokratikus jóléti rendszer elérése, amelyben természetes állapot a független polgári léthez tartozó szabadság és megélhetési lehetőség.

Kapcsolódj be a CIVIL TV információt továbbító rendszerébe ministúdióval, szereplőként, operatőrként, webtechnikusként.


LEGYEN SAJÁT STÚDIÓD!

TÖRJ UTAT A MÉDIA VILÁGÁBA!

VÁLASSZ NEVET A STÚDIÓDNAK!


Oldd meg! Szervezd össze! Legyen aki a kamera elé áll és elmondja vagy kérdez. Legyen aki felveszi és legyen aki felteszi a YouTube-ra vagy más közösségi oldalakra.


Csinálj kép- és hanganyagot, videót, szöveges anyagot az alábbiakban olvasható tartalom felhasználásával. Díszlettel vagy díszlet nélkül. Fegyelmezetten vagy lazán. Fejből vagy papírról. Kezdheted okos telefonnal, lehetsz bemondó, operatőr vagy az aki felteszi a kész anyagot a netre. Használj segítséget a tartalmak megosztásához. Légy leleményes, hogy minél rövidebb idő alatt minél többen lássák stúdiód alkotásait, kép- és hanganyagait.


Készíts riportokat azokkal akik látták a kiválasztott témát bemutató videódat, szöveges anyagodat! Kérdezd meg, hogy mi a véleményük, mivel értenek egyet és mivel nem? Ők mit javasolnának megoldásként?


A felvett anyagokat vágd meg, a részeket összeillesztve készíts érdekes, élvezhető videót, ami sokak számára érdekes lehet.


KÖZPONTI ANYAGOK MINISTÚDIÓK SZÁMÁRA


Az alábbi szöveges anyagokat a Magyar Civil Mozgalom think tankje készítette.

Email: magyarciv@gmail.com

 

TARTALOMJEGYZÉK

 

MIÉRT KELL KORMÁNYVÁLTÁS?
MI KELL A KORMÁNYVÁLTÁSHOZ?
HOGYAN LEHET A FIDESZES KÉTHARMADBÓL FIDESSZEL SZEMBENI KÉTHARMAD?
NAGY ÁRAT FIZETHET MAGYARORSZÁG AZ ORBÁNI KITÉRŐÉRT
ÚJ TÍPUSÚ ELLENZÉKI EGYÜTTMŰKÖDÉS
TISZTESSÉGES VÁLASZTÁST AKARUNK!
KORMÁNYVÁLTÓ MEGOLDÁS
MARADHAT MINISZTERELNÖK?

 

MIÉRT KELL KORMÁNYVÁLTÁS?

 

Magyarország magyar emberekre alapozott értékteremtő képessége valójában 13 %-al kisebb annál mint amit a kormány, a propaganda állít. És ebből következően a magyar gazdaság ereje is 13 %-al kisebb. A gazdasági növekedést az uniós pénz pumpálja. 2017-ben decemberig 1925 milliárd forintot, a magyar GDP 6 %-át fizettek ki az uniós támogatások megelőlegezéseként. A magyar GDP 6 %-át kitevő támogatás felhasználásával sikerült elérni a magyar GDP 3,6 % -át kitevő gazdasági növekedést elérni, ami a két számot összevetve ugyancsak kérdéseket vet fel.

A statisztika ugyan bűvészkedik a számokkal, a külföldön dolgozó magyarokat is magyarországi foglalkoztatottnak állítja be, de ez nem változtat a tényeken. A statisztika szerint már 4,4 millióan dolgoznak Magyarországon és 4,4 millióan fizetnek adót, ezzel szemben a valóság az, hogy csak 3,8 millióan dolgoznak itthon és fizetnek itthon adót, ami nem elhallgatható, hogy a 3,8 millió emberből 1 millióan az államtól kapják a fizetést. Tehát marad 2,8 millió magyar foglalkoztatott, aki a versenyszférában keresi a kenyerét. Nagyjából ez jelenti a magyar gazdaság teljesítőképességét, a magyar gazdaság erejét.

2010-ben 3,7 millióan dolgoztak, 7 év elteltével 3,8 millióan, szinte semmivel nem vagyunk előbbre. Az, hogy 750 ezer új munkahelyet teremtettek és már 4,4 millióan dolgoznak Magyarországon és fizetnek adót Magyarországon, csupán bűvészkedés a számokkal. Hiába fényezi magát a kormány a felturbózott adatokkal, ez csupán papíron létező állapot a valóság meg itt dörömböl az ajtón. Nincs elég munkás. Akiket Ukrajnából, Szerbiából hoztak vendégmunkásnak, miután megkapták az EU területén is szabad mozgást biztosító magyar papírokat, elhúztak nyugatra, ahol sokkal magasabb fizetést kaphatnak.

Mi a valóság? Az, hogy 13 %-al kisebb a magyar gazdaság teljesítőképessége mint azt a propaganda hirdeti, mert a papíron, a statisztika szerint 4,4 millióan dolgoznak Magyarországon, de a valóságban ebből 600 ezren külföldön dolgoznak. 600 ezer ember teljesítményével kevesebb, kisebb, gyengébb a magyar gazdaság mint a propaganda állítja. 600 ezer emberrel kevesebb fizet adót és járulékot a költségvetésbe mint amit a propaganda állít. És ezekre a hamis adatokra épül a magyar jövő. Hamis adatokra alapozva nem lehet fenntartható pályát teremteni a magyar gazdaságnak.Ez csak addig működhet amíg jön uniós támogatás.

Ami a bajt tetézi, hogy a hamis adatokra támaszkodva vettek fel hiteleket, így az orosz hitelt atomerőmű építésre vagy a a kínai hitelt a Belgrádból induló vasútvonal építésére, csakhogy 600 ezer ember teljesítőképességével kisebb a magyar gazdaság teljesítménye mint amivel számoltak a hitel törlesztése vonatkozásában. 4,4 millió foglalkoztatott helyett 3,8 milliónak kell megtermelni a 13 %-al megnövelt, 13 %-al nagyobb államadósság törlesztését, ráadásul ebből a 3,8 millióból is 1 millióan állami berkekben dolgoznak, közalkalmazottak, közmunkások, stb. az államtól kapják a fizetésüket.

Azért kell a kormányváltás, mert ebből a helyzetből csak kormányváltással lehet kijönni.

 

MI KELL A KORMÁNYVÁLTÁSHOZ?

 

3 millió szavazat annak a pártnak a listájára és egyéni jelöltjeire, aki képes meggyőzni a 3 millió választót arról, hogy ez a jó döntés.

Az a választói kör, ahol a kormányváltáshoz szükséges számú szavazat elérhető, csak a személyes érintettség révén hozható ki a választói passzivitásból, és érdekakalapú motivációval hozható be a kormányváltásra szavazók körébe. A személyes érintettség egzisztenciális vonalon értendő és világos üzenet kell hozzá, ami tudtára adja, hogy mikor lesz jobb neki és mitől. A programalapú meggyőzésnél jóval nagyobb az esélye az érdekalapú szavazási hajlandóság motiválásának. A kormányváltás képlete szerint olyan közös ügyet, olyan közös érdeket kell találni ami a személyes érintettség okán és vonalán szólítja meg a választókat és üzeneteiben is erre fókuszál.

Mi lehet az a közös ügy, közös érdek, ami azonos oldalra hozhat 3 millió választót, a kormányváltáshoz szükséges 3 millió szavazatot? A közös ügy a korrupció, pontosabban a korrupcióból a költségvetés számára bevételi forrást teremtő korrupciós bírság és a korrupciós bírságból megvalósítható jóléti fordulat, ennek részeként a havi 20 ezer forintos nyugdíjemelés. A korrupciós bírság egyszerű értelmezhetőségében és az igazságérzetre irányuló hatásában felülmúlhatja a fideszes rezsicsökkentést

A korrupciós bírság témája és a 100 ezer fős közvélemény-kutatás az ami kikezdheti a rendszert, megbillentheti a jelenlegi látszólagos egyensúlyt és mélyre ható változásokat indíthat el.

Az Orbán-rendszer húzó ágazata már nem a termelés vagy szolgáltatás, hanem a kommunikáció, ami komoly sikerként tudja eladni azt ami valójában nincs. A hatalom kommunikációs gyára elszakítja az embereket a valóságtól. Már létrejött Magyarországon az a megcélzott állapot, amikor a tények nem számítanak, hangulatkeltéssel vezérelhető a választási akarat. Az alapszabály, hogy egy folyamatosan sulykolt ellenségkép, a veszély láttatása, a félelem permanens érzete tartsa egy táborban az erre fogékony választókat. Az országra és Európára törő migránsok millióival való riogatás és persze a főgonosz - Soros György - meg a háttérhatalmak nem szűnő emlegetése.

Beégetik a választók tudatába, hogy akik most kormányoznak megvédenek bennünket, még Brüsszelnek is megálljt parancsolnak. Ebben a helyzetben reménytelen kísérlet a programalapú meggyőzés. Vidéken pedig arra is kevés az esély, hogy eljusson az információ a megcélzott választókhoz. A figyelem középpontjában egyébként is a megélhetésért folytatott küzdelem áll, az hogy minden nap kerüljön étel az asztalra. A választói passzivitás, közöny, érdektelenség vonatkozásában változás csupán a személyes érintettség okán és vonalán érhető el. Az ellenzéki pártoknak nincs think tankjük, amely képes lenne erre felépíteni választási stratégiát és kampányt.

A változás elindítója és mozgatórúgója általában a társadalmi elégedetlenség. Társadalmi elégedetlenség a közállapotok miatt, az alacsony bérek és nyugdíjak miatt. Társadalmi elégedetlenség a nehéz megélhetés, az ellenérzést kiváltó hatalomgyakorlás, a szabadságjogok megnyirbálása, a demokrácia korlátozása miatt. Magyarországon szinte mindegyik ok fennáll, a társadalmi elégedetlenség mégsem tükröződik a választói támogatottságot vizsgáló felmérésekben. A különböző kutatások azt mérik, hogy a magyar emberek többsége szerint rossz irányba mennek a dolgok és a magyar emberek 60-80 %-a elégedetlen. Ennek ellenére a felmérések szerint a kormánypárt utcahosszal vezet az ellenzéki pártok előtt.

Lehet hivatkozni köztársaságra, demokratikus értékekre, korrupcióra, lopásra, visszaélésekre, de erre már nem kapja fel a fejét a választó, nem billenti ki a közönyéből, érdektelenségéből. A jelenlegi helyzettel elégedetlen magyar választó a politikai iszapbirkózás helyett valami mást, valami újat vár. Nem csupán bírálatot, hanem egy olyan ígéretes víziót, amiben ő is benne van, az ő lehetősége is látható. Ugyan meghallgatja, hogy miért elviselhetetlen a jelenlegi rendszer, ki mit lopott és ki hova takarodjon, de jobban érdekelné, ha arról is beszélnének, hogy milyen lenne a jelenlegi kilátástalanság helyébe lépő lehetőségek víziója.

A korrupciós bírság témája és a 100 ezer fős közvélemény-kutatás az ami kikezdheti a rendszert, megbillentheti a jelenlegi látszólagos egyensúlyt és mélyre ható változásokat indíthat el.

 

HOGYAN LEHET A FIDESZES KÉTHARMADBÓL FIDESSZEL SZEMBENI KÉTHARMAD?

 

Hogyan lehet a FIDESZ kétharmadából Fidesszel szembeni kétharmad? És nem hónapok múlva, hanem egy nap alatt! És ez nem csupán egy valóságtól elrugaszkodott felvetés vagy felturbózott gondolatkísérlet hozadéka, hanem korrekt szabályok szerint végzett kis mintás közvélemény-kutatás eredménye.

És ami a lényeg, hogy a kis mintán végzett közvélemény-kutatás során megkérdezettek, amíg nem ismerték a kormányváltó megoldást hasonlóan foglaltak állást mint azok, akiket a Fidesz fölényes vezetését kimutató közvélemény-kutatások során megkérdeztek. A kormányváltó megoldást megismerve viszont a többségnek gyökeresen megváltozott az álláspontja. És ez nagyon rövid idő alatt végbemehet országosan is.

A kis mintás közvélemény-kutatás mérése szerint a - " Szavazna Ön a korrupciós bírság bevezetésével finanszírozható jóléti fordulatot ígérő választási párt listájára és egyéni képviselőjelöltjére? Szavazna Ön a korrupciós bírság bevezetéséből finanszírozható havi 20 ezer forint nyugdíjemelést ígérő választási párt listájára és egyéni képviselőjelöltjére? Támogatná szavazatával szülei, nagyszülei havi 20 ezer forintos nyugdíjemelését? " - típusú kérdésekre adott válaszok esetében a támogatottság 68-95 % között mozgott, ami azt jelenti, hogy összeállt, létezik a Fidesszel szembeni kétharmad.

Aki most igent mondott a kis mintás kutatás során a korrupciós bírság bevezetésére, a korrupciós bírságból adható 20 ezer forintos nyugdíjemelése, a jóléti fordulatra, az valószínűen 2018 áprilisában is igent fog mondani rá. De erre majd a 100 ezer fős, országos közvélemény-kutatás fog meggyőző választ adni.

Azt mondják, hogy a fideszes szavazókat a hit köti a Fideszhez. A kis mintás közvélemény-kutatás szerint - rögzített reakciók, viszonyulások - 8 nyugdíjas bevallottan fideszes szavazó közül 7 fő a havi 20 ezer forintos nyugdíjemelést hozó kormányváltásra szavazna és már most kezdi számolgatni, hogy hány hónapot kell még várni addig, amikor 20 ezer forinttal több nyugdíjat hoz a postás. Ők nem tagadták a Fidesz melletti elkötelezettséget, de azzal érveltek, hogy most inkább önmagukra szavaznának, a 20 ezer forintos nyugdíjemelést ígérő párt listája és egyéni jelöltje mellé húznák be az ikszet.

A kis mintás mérések szerint nyugdíjemelés vonatkozásában a jelenlegi viszonyok között a 15 ezer forint feletti emelés már megingathatja a párt iránti elkötelezettséget, a 20 ezer forintos emelés meggyőző hatása pedig 90 % körüli. Akár a nyugdíjas fideszes szavazók 90 %-a elhagyhatja a Fideszt, és ebbe még nem számítanak azok, akik a nyugdíjas szüleik, nagyszüleik 20 ezer forintos emelésének támogatására adva szavazatukat, ugyancsak csökkentik a Fidesz szavazói bázisát.

 

NAGY ÁRAT FIZETHET MAGYARORSZÁG AZ ORBÁNI KITÉRŐÉRT

 

Amikor idegen test kerül egy természetes fejlődés révén kialakult és működő szervezetbe, akkor az esetek többségében fennáll a kilökődés veszélye. A munkaalapú illiberális rendszer nem természetes folyamat szülötte hanem művi formáció, valójában egy a fejlődéssel szemben álló, ideológiai alapvetéseivel, szabályaival a fejlődést gátló, negatívan befolyásoló, a jövedelemtermelő képességet hátráltató rendszer. Elképzelhetetlen, hogy az illiberális munkaalapú rendszer beilleszthető legyen a fejlett európai közösség jóléti liberális rendszerébe.

A keményen dolgozó kisember központba állítása, a fogyasztói őrület ostorozása, annak hirdetése, hogy a munkaalapú illiberális rendszer teremthet tiszta, átlátható, egyszerű viszonyokat, elvi szinten még nem okozna nagy gondot, de ha erre a hibás szemléletre, logikai buktatókkal teli stratégiai gondolkodásra épül a politika és az államszervezés, akkor az olyan kitérőt jelenthet Magyarország számára, amiért majd nagy árat kell fizetni.

Nem szükséges belebonyolódni átfogó elemzésbe, elég kiragadni azt az ideológiai vetületet, ami szerint a munkára épülő gazdaság, a munkaalapú gazdaság az egyedül üdvös megoldás és Európa számára is ez a magyar modell jelentheti a jövőt. Hatalmas taps kísérte a miniszterelnök-pártelnök, Orbán Viktor mondatait a Fidesz tisztújító kongresszusán, amikor arról volt szó, hogy a nyugati elit korának vége lesz Európában és ez csak idő kérdése. Erre a biztosítékot azok a megélhetésükért küzdő, keményen dolgozó emberek jelentik, akik biztonságot és rendet akarnak. Biztonságot és rendet akarnak, nem a nyugati fogyasztói kultúra őrületét.

A munkalapú illiberális modell vezetheti ki a fogyasztási őrület útvesztőiben tébolygó nyugati világot. Ez lesz a szép, új világ, ami nem a hedonista, jólétet habzsoló fogyasztásőrült világ, hanem a keményen dolgozó, biztonságot és rendet akaró emberek világa.

De azért lenne ezzel kapcsolatban egy apró probléma, amire megoldást kéne találni. Ha nem lesz fogyasztási őrület, ami megrendelést ad a magyar munkaalapú gazdaságnak, akkor kinek termelnek majd a keményen dolgozó emberek? Miből lesz munka, miből lesz megélhetés, miből lesz 80 %-os export?

Mert a magyar modell talán legnagyobb hibája, hogy figyelmen kívül hagyja a piacot, ami pedig felülír minden más rendezőelvet. Így például azt is, hogy a munka fétise zsákutca, még inkább zsákutca erre gazdasági rendszert alapozni, szervezni. A munka önmagában, piac nélkül csupán tevékenység, de nem teremt a megélhetéshez szükséges bevételt. Elvetélt, kommunista időkből származtatható ötlet a piacgazdaság helyébe léptetni a munkaalapú gazdaságot, ami nyilván nem életképes piac és fogyasztás nélkül. A nyugati fogyasztói társadalom összeomlásának jelei sem láthatók, sokkal inkább az erősödés. Mert a fogyasztás teremt piacot, a piac ad megrendelést és megrendelésből van munka.

A magyar munkaalapú gazdaság számára a nyugati fogyasztói kultúra őrülete biztosítja a megrendelést, a munka lehetőségét, az export lehetőségét. A Magyarországon gyártott autók és számos fogyasztói cikk felvevő piaca a nyugati fogyasztásőrült társadalom. A magyar export 80 %-a eus piacra megy, ebből 60 % német piacra a nyugati fogyasztásőrült kultúra kiszolgálására. Amennyiben akár csak részben teljesülne Orbán Viktor miniszterelnök víziója, hogy a nyugati elit korának vége lesz, a nyugati fogyasztói társadalom összeomlik, az történelmi csapást jelentene a magyar gazdaság, a magyar munkaalapú gazdaság számára. Egyszerűen nem lenne kinek termelni, a termelés felére is visszaeshetne.

Mi a valóság? Nem lettünk a térség termelési központja, a déli, keleti kereskedőházak nem hoztak számottevő piacot, szinte semmi nem jött be abból, amit ígértek. MI a valóság? Az, hogy az uniós támogatás infúziója tartja stabil állapotban a magyar gazdaságot. Mi a valóság? Az, hogy maradt a csóróság, nyomor, elégedetlenség és akinek ebből elege van az lelép, elmegy oda, ahol a nyugati fogyasztó kultúra őrületében részesülhet, bár ők ezt tisztességes megélhetésnek mondják. Akik pedig itt maradnak azok fogják megfizetni az orbáni kitérő árát.

 

ÚJ TÍPUSÚ ELLENZÉKI EGYÜTTMŰKÖDÉS

 

Létezik megoldás és megvalósítható forgatókönyv a 2018-as kormányváltásra.

Nem az ellenzéki összefogásról van szó, azt eleve megkontrázza a választási törvényből fakadó ellenérdekeltség. Senki nem fog azért elveszíteni 703 millió forint választási pénzt, hogy közös listán induljon és közösen állítson 106 egyéni jelöltet, annak biztos tudatában, hogy ez valójában összefogás lenne a vereségre. A programok, célok, alapvetések különbözősége, a pozíciók elosztása terén létező érdekellentét csak a kisebbik ok.

A kormányváltáshoz 2,5-3 millió szavazatra van szükség. Ellenzéki oldalon nincs olyan párt, amelyik képes lenne bevonzani ilyen létszámú szavazót, de a teljes ellenzéki oldalon sincs meg ehhez a potenciál. Ha létezne ehhez a képesség, az már megmutatkozott volna eredményben és a közvélemény-kutatási adatokban is.

A politikai elemzők a bizonytalanok táborát említik mint mozdítható célcsoportot. A kérdés, hogy található olyan üzenet, motiváció, ami egy irányba vihet ekkora tömeget?

A magyar civiles think tank kormányváltó megoldása és forgatókönyve nem a bizonytalanokat, pontosabban nem csupán a bizonytalanokat célozza meg. A kormányváltó megoldást, egy szinte mindenkit foglalkoztató közös ügy, a korrupció ügye jelenti, pontosabban a korrupcióból bevételi forrást teremtő korrupciós bírság témája. A korrupciós bírság egyszerű értelmezhetőségében és az igazságérzetre irányuló hatásában felülmúlhatja a fideszes rezsicsökkentést.

A korrupciós bírság a korrupció büntető adójának is tekinthető és rövid idő alatt jelentős bevételt hozhat a költségvetésnek. Az ilyen típusú bírságolás új kultúráját és szisztémáját az Orbán-kormány teremtette meg, így a korrupciós bírság bevezetésével nem járatlan, hanem kitaposott úton lehetne haladni. A korrupció büntető adójának tekinthető korrupciós bírság bevezetése rövid idő alatt olyan mértékű plusz bevételt teremtene, amiből megvalósulhatna a jóléti fordulat, a 20 ezer forintos egységes nyugdíjemelés, a minimálbér adómentessége, a gyógyítás és oktatás feltételeinek azonnali és jelentős javítása. A korrupciós bírság bevezetése, de már ennek ígérete is sok magyar ember igazságérzete számára jelentene valamiféle elégtételt.

A létrejövő Korrupcióellenes Hivatal minden közpénz, állami, önkormányzati és uniós pénz felhasználójától kérhetne tájékoztatást, kimutatást, jelentést a felhasználásról 2010-től vagy akár korábbi időponttól. Ennek elmulasztása, hiánya bírságolható. A felhasználás bizonylatolásának ellenőrzése során feltárt hiányosságok ugyancsak súlyos bírságot vonhatnak maguk után. A korrupciós bírság mértéke a csalárd módon ellopott, nem a megjelölt célra használt közpénz esetében a összeg teljes mértékét is elérheti. Az adó módjára beszedhető korrupciós bírság fejében ház, ingatlan, autó, bármi lefoglalható lenne.

A kis mintán történő mérések azt mutatják, hogy a - " Szavazna Ön a korrupciós bírság bevezetésével finanszírozható jóléti fordulatot ígérő választási párt listájára és egyéni képviselőjelöltjére? Szavazna Ön a korrupciós bírság bevezetéséből finanszírozható havi 20 ezer forint nyugdíjemelést ígérő választási párt listájára és egyéni képviselőjelöltjére? Támogatná szavazatával szülei, nagyszülei havi 20 ezer forintos nyugdíjemelését? " - típusú kérdésekre adott válaszok esetében a támogatottság 68-95 % között mozgott, ami azt jelenti, hogy létezik, összehozható a Fidesszel szembeni kétharmad.

Aki most igent mondott a kis mintás kutatás során a korrupciós bírság bevezetésére, a korrupciós bírságból adható 20 ezer forintos nyugdíjemelése, a jóléti fordulatra, az 2018 áprilisában is igent fog mondani rá, ami 2018 áprilisában a Fidesszel szembeni kétharmadot jelent.

A korrupciós bírság, a havi 20 ezer forintos nyugdíjemelés témája nem csupán sok szavazatot hozna, hanem máshonnan jelentős számú szavazatot leszakítana. Merőben más úgy viszonyítani a szavazatok megoszlását, hogy a FIDESZ szavazóit megingathatatlan, biztos 2 milliós szavazói blokknak tekintjük vagy úgy, hogy ez a megoldás leszakíthatja a FIDESZ szavazóinak jelentős részét.

Az a közvélemény-kutatás, amely szerint a Fidesz fölényesen vezet és ez alapján biztosan nyeri a 2018-as választást, a valóság egyik szelete. Ez a közvélemény-kutatás úgy készült, hogy a megkérdezettek egyike se tudott a kormányváltó megoldásról.

A valóság másik szelete az a kis mintán végzett közvélemény-kutatás, amely azt mutatja, hogy a kérdésekre adott válaszok alapján összeállt a Fidesszel szembeni kétharmad és ez alapján már most kijelenthető, hogy a Fidesz elbukta a 2018-as választást.

Ami ebből a lényeg, hogy a kis mintán végzett közvélemény-kutatás során megkérdezettek, amíg nem ismerték a kormányváltó megoldást hasonlóan foglaltak állást mint azok, akiket a Fidesz fölényes vezetését kimutató közvélemény-kutatás során megkérdeztek. A kormányváltó megoldást megismerve viszont a többségnek gyökeresen megváltozott az álláspontja.

Azt pedig, hogy a kormányváltó megoldást megismerve országosan is létezik a Fidesszel szembeni kétharmad, a 100 ezer fős, országos közvélemény-kutatás fogja kimutatni.

A kormányváltó megoldás több szavazatot kaphat mint az összes ellenzéki párt együtt. Erre a megoldásra ráépülhet az a választási párt, amelyik simán megnyerheti a választást.

 

TISZTESSÉGES VÁLASZTÁST AKARUNK!

 

Tisztességes választást akarunk és valós képet az ország állapotáról. Tudjuk, hogy nem dolgoznak Magyarországon 4,4 millióan és tudjuk, hogy nem fizetnek a bérük után adót Magyarországon 4,4 millióan. Aki azt állítja, hogy 4,4 millióan dolgoznak Magyarországon és 4,4 millióan fizetnek adót Magyarországon az hazudik, az félrevezeti a magyar választókat, mert a 4,4 magyar munkavállalóból legalább 600 ezer magyar külföldön dolgozik és külföldön fizet adót. Legfeljebb 3,8 millióan dolgoznak Magyarországon és fizetnek adót Magyarországon.

Ha hamisak a magyar gazdaság állapotáról szóló meghatározó adatok, az, hogy hányan dolgoznak Magyarországon és hányan fizetnek adót Magyarországon, akkor a magyar gazdaság állapota jóval rosszabb lehet annál mint amit a propaganda állít.
Ha a kormány propagandája szerinti 4,4 millió fő helyett csak 3,8 millió fő dolgozik Magyarországon, akkor ez azt jelenti, hogy 14 %-al kevesebb az itthoni munkaerő, 14 %-al kisebb a termelő kapacitás, 14 %-al kevesebbre képes a magyar gazdaság mint azt a kormány állítja.

A munkaalapú rendszert teljes foglalkoztatásra tervezték, csakhogy ebből hiányzik legalább 600 ezer ember, 600 ezer egységnyi teljesítmény. Ők papíron, a hamis propaganda szerint itt vannak, de valójában külföldön dolgoznak, az ottani GDP-t gyarapítják és az ottani költségvetésbe fizetnek adót. Ezek a magyar gazdaság állapotát, a magyarországi foglalkoztatás jelen helyzetét meghatározó fő adatok, ami azt jelenti, hogy hamis, valótlan adatokra épül a jövő. Hamis, valótlan adatokkal indul a választási kampány, sőt, hamis adatokkal indulhat az újabb, 4 éves kormányzati ciklus is.

A kérdés ennek ismeretében az, hogy tisztességesnek nevezhető az a választás, ahol hamis adatokkal kampányolnak és hamis adatokkal félrevezetik a szavazókat? A választók abban a hitben vannak és annak tudatában szavaznak, hogy itt már majdnem teljes a foglalkoztatás, mert a kormány 750 ezer új munkahelyet teremtett. Ha kiderülne, hogy ez hazugság, hamis propaganda, akkor nem az elismerés, hanem a csalódás motiválná a választót.

A hivatalban lévő kormánynak és miniszterelnöknek törvényben előírt kötelessége, hogy valós adatokat közöljön az ország állapotáról, a gazdaság, a foglalkoztatás helyzetéről. Ahhoz, hogy tisztességes legyen a 2018-as választás, valós adatokat kell közölni arról, hogy hányan dolgoznak Magyarországon és hányan fizetnek járulékot és adót a bérük után Magyarországon.

 

KORMÁNYVÁLTÓ MEGOLDÁS

 

A kormányváltó megoldást, a közös ügyet, a korrupció ügye jelenti, pontosabban a korrupcióból bevételi forrást teremtő korrupciós bírság. A korrupciós bírság egyszerű értelmezhetőségében és az igazságérzetre irányuló hatásában felülmúlhatja a fideszes rezsicsökkentést.

A választók többségét ugyan bosszantja, de mélyebben nem igazán érdekli a korrupció. A korrupciós bírság viszont már egy új dimenzióba helyezi számukra is a korrupció témáját, mivel a történetbe bevonva közvetlenül érintetté válik a választó. A korrupciós bírsággal rövid idő alatt visszaszedhetők a korrupcióval, csalással lenyúlt közpénzek és egy robinhoodos fordulattal azt a nép kapja, extra nyugdíjemelés, közalkalmazotti béremelés, minimálbér adómentessége, jobb egészségügyi ellátás, számos más juttatás, összességében egy jóléti fordulat keretében.

A választó közvetlenül érintetté és érdekeltté válik a korrupcióval lenyúlt közpénzek visszavételében. Egyben az is világos lesz a választó számára, hogy csak akkor juthat a korrupciós bírsággal visszaszedett pénzből az őt megillető részhez, ha kormányváltás lesz és az kerül hatalomra, aki bevezeti a korrupciós bírságot. Ez pedig az ő szavazatától függ. Akkor lesz extra, 20 %-os nyugdíjemelés, béremelés, minimálbér adómentessége, sokkal jobb minőségű gyógyítás, jóléti fordulat, ha a kormányváltásra szavaz, ha a korrupciós bírság bevezetésével kampányoló választási pártra szavaz.

A választási párt szakértői kormányának vezetőjét, tagjait politikai múltjuk alapján nem tudják támadni, mivel nincs politikai múltjuk. Szakértelmük pedig megkérdőjelezhetetlen. Az erre a posztra alkalmas 5 fő nevét tartalmazó lista első helyén álló miniszterelnök-jelölt sokak által szimpatikusnak tartott, határozott fellépésű, megnyerő modorú, 60 éven felüli, kiváló diplomáciai érzékkel rendelkező közgazdász professzor, olimpiai ezüstérmes sportolói múlttal, akinek szakterülete a gazdasági fejlődés. Rajta nem lehet fogást találni.

A korrupciós bírság bevezetése, de már ennek ígérete is sok magyar ember igazságérzete számára jelentene valamiféle elégtételt, másrészt a korrupciós bírság bevezetése akkora plusz bevételt hozhatna a költségvetésnek, amiből elindítható lenne egy jóléti fordulat. A korrupciós bírságokból befolyó bevétel bőven fedezné a minden nyugdíjas számára egységesen biztosítandó havi 20 ezer forintos nyugdíjemelés fedezetét a költségvetésben. Ezzel minden nyugdíjas pluszban kapna évi 240 ezer forintot. Akinek 60 ezer forint a nyugdíja pluszban kapna 4 havi nyugdíjat, akinek 120 ezer forint a nyugdíja pluszban kapna 2 havi nyugdíjat. A korrupciós bírságokból befolyó költségvetési bevételekből rendezni lehetne a devizahitelesek helyzetét és elindítható lenne egy nagy országos bérlakásépítési program is. Megvalósulhatna a megélhetési jövedelem adómentessége, ami azt jelenti, hogy a havi bérből 100 ezer forintig senkinek nem kellene adót fizetni, így mindenkinek havi 15 ezer forinttal nőne a kézhez vett bére.

Kormányváltás után, különböző típusú korrupciós bírságokkal több mint évi 1500 milliárd forint, 10 év alatt legalább 15 ezer milliárd forint lenne becsatornázható a magyar költségvetésbe. Évi legalább 1500 milliárd forint plusz bevétel lenne elkölthető jóléti intézkedésekre, nyugdíjemelésre, béremelésre, az egészségügy helyzetének rendezésére, modern CT és MR berendezések beszerzésére, orvosok, ápolók bérének jelentős emelésére, a várólisták minimálisra csökkentésére, a minőségi oktatás megfinanszírozására. Szakértők szerint 2-3 kormányzati cikluson keresztül fenntartható a korrupciós bírságokból származó költségvetési bevétel révén finanszírozható jóléti fordulat, a jóval kedvezőbb életszínvonal és életminőség. Ennyi idő alatt pedig beérhetnek az új gazdaságfejlesztések, amelyek a korrupciós bírságok kifutása után majd pótolják az emiatt kieső költségvetési bevételt.

A bírságolás új kultúráját és szisztémáját az Orbán-kormány teremtette meg, így a korrupciós bírság bevezetésével nem járatlan, hanem kitaposott úton lehetne haladni.

 

ARANYÉVEK

 

2014 és 2020 között 30 milliárd euró uniós támogatás jön Magyarországra, ami a magyar GDP 30 %-a. Ennyi pénzből okos gazdaságpolitikával, a nagyléptékű fejlődésre kidolgozott tervek megfinanszírozásával, a korrupciós csatornák elzárásával, az ugrásszerű gazdasági növekedést eredményező projektek uniós támogatásával megteremthető lenne a magyarországi jólét gazdasági alapja.

2020-ban véget érnek az aranyévek! Addig kell elvégezni a történelmi küldetést és megteremteni a jólétet hozó jövő alapjait.

A magyar történelem során még egyetlen vezetőnek, egyetlen kormánynak, hatalomnak sem állt ennyi pénz a rendelkezésére mint a mostani kormánynak, a mostani miniszterelnöknek, hogy a magyar emberek igényei szerinti jövőt teremtsen.

A mostani helyzet rendkívüli. Rendkívüli lehetőség, ami valószínűen soha nem ismétlődik a magyar történelemben.

Ennyi pénzből 30 komplett autógyárat vehetne Magyarország, 30 olyan komplett autógyárat mint pl. a kecskeméti Mercedes gyár. Sem a most élő magyarok, sem az utókor nem fog felmentést adni a mostani vezetőknek, ha ezt a hatalmas összeget, a nemzet pénzét nem jólétet hozó gazdaságfejlesztésre fordítják.

A valamikor nekünk szánt Marshall-segélynél jóval nagyobb mértékű támogatást kapunk, hogy felzárkózzunk a fejlett államokhoz és nálunk is megteremthető legyen a nyugati életszínvonal, a nyugati jólét.

A mostani kormány el nem hárítható felelőssége, hogy teljesítse történelmi küldetését és megteremtse a hatalmas összegű támogatásból a jólét gazdasági alapjait Magyarországon. Úgy mint ahogyan Ausztriában csinálták.

 

MARADHAT MINISZTERELNÖK?

 

Amerikában az nem lenne kérdés. Bill Clinton amerikai elnök ellen nem azért indult eljárás, mert viszonya lett a fehérházi gyakornokkal, hanem azért mert nem mondott igazat. Magyarországon viszont úgy néz ki visszatér az összekacsintva hazudós világ, mely Kádár idején teljesedett ki. Tudtuk, hogy az nem úgy van, semmi nem úgy van, de nem cáfoltuk. Sőt!

Ha Amerikában vagy valamelyik nyugat-európai demokráciában azzal állna ki a miniszterelnök a nyilvánosság elé, amiről tudható, hogy valótlan állítás, akkor a média, az ellenzéki politikusok támadása miatt pár napon belül lemondana. Itt nálunk az ellenzék a kádári időkből átörökölt összekacsintós módon nyugtázza a kijelentést, cáfolat nélkül, így adva hitelt annak, amiről egyből megállapítja aki számolni tud , hogy az nem úgy van, vagyis hazugság. Mert itt nálunk semmi nem úgy van, ahogy mondják. Nem úgy volt a rendszerváltás ahogyan mondják, nem úgy volt a privatizáció ahogyan mondják és nem annyi járna a magyar embereknek, ahogyan mondják.

Orbán Viktor számos beszédében kijelentette, sőt már ez a kormánypárt kampányának egyik vezértémája, hogy ma már 4,4 millió ember dolgozik és fizet adót Magyarországon, azzal szemben, hogy 2010-ben csak 3,7 ember dolgozott Magyarországon és közülük csak 1,8 millió fizetett adót. Összesen 4,5 millió aktív korú munkavállaló van Magyarországon és a miniszterelnök szerint ebből 4,4 millió itthon Magyarországon dolgozik és itt fizet adót is. Csakhogy ez nyilvánvalóan nem igaz, elemi számtan-tudással látható, mert legalább 600 ezer magyar külföldön dolgozik és külföldön fizet adót is, így ezt le kellene vonni a 4,4 millióból. Bár egyes kimutatások szerint inkább 1 millió vagy több mint 1 millió fő magyar dolgozik külföldön.

Ki kell mondani: a valós helyzet az, hogy nem annyian dolgoznak Magyarországon, és nem annyian fizetnek Magyarországon adót mint azt Orbán Viktor magyar miniszterelnök állítja. A külföldön dolgozó magyarok számát illetően három adat ismert. A közszájon forgó adat, hogy 600 ezer magyar dolgozik külföldön. A külföldön dolgozóktól származó adatok, információk alapján szociológusok becslése szerint 1 millió fő lehet a külföldön dolgozó magyarok száma. A harmadik adat külföldön dolgozók által hazautalt pénz alapján készített számításból született, amely szerint a külföldön dolgozó magyarok száma 1,35 millió főt is elérheti. Ennek kiinduló adatai: 2014-ban 930 milliárd forintot, 2015-ben pedig már 1220 milliárd forintot utaltak haza a külföldön dolgozó magyarok. És ez az MNB adata. Egy év alatt 930 milliárd forintról 1220 milliárd forintra nőtt az utalás mértéke, ami 31 %-os növekedést jelent.

Amennyiben a hazautalt pénz nagyságával arányosan nőtt a külföldön dolgozó magyarok száma, akkor 2014 és 2015 között 31 %-al nőtt azoknak a magyaroknak a száma akik külföldre mentek dolgozni. És a hazautalt pénz csak a banki utalást jelenti, így ebben nincs benne a készpénzben hazaadott pénz. Ha csupán 600 ezer magyar dolgozna külföldön, akkor minden egyes külföldön dolgozó magyarnak a 350-400 ezer forintos átlagkeresetéből havi 200 ezer forintot kellene hazautalni, ami képtelenség a lakhatás és megélhetés költségeit figyelembe véve. Ráadásul a külföldön dolgozó magyarok több mint fele nem is utal haza pénzt, mert feléli, magára költi.

Ami a helyzet komolyságát adja, hogy ez nem pitiáner ügy, nem egy bagatell téma, hiszen az, hogy hány ember dolgozik Magyarországon és hányan fizetnek jövedelemadót a bérük után, az ország valós állapotának, a magyarországi foglalkoztatásnak a fő jellemzője. Az, hogy hány ember dolgozik Magyarországon meghatározza az ország teljesítőképességét. Munkaalapú gazdaságban pedig az, hogy hányan dolgoznak az országban meghatározó tényező, mert a munkaalapú rendszer alaptétele, hogy a munka és a munkaerő adja a gazdaság erejét. Mivel 600 ezer magyar külföldön dolgozik, ez azt jelenti, hogy 600 ezer egységnyi teljesítmény hiányzik a munkaalapú gazdasági teljesítő képességéből, vagyis 14 %-al gyengébb a gazdaság és az ország mint azt hirdetik. Ha egy vállalatnál hiányozna a dolgozók 14 %-a, leállna a termelés.

Nem cáfolható, hogy legkevesebb 600 ezer magyar külföldön dolgozik, így róluk azt állítani, hogy ők Magyarországon dolgoznak és itt Magyarországon fizetnek adót, szépítés nélkül nettó hazugságnak mondható. A magyar gazdaság nem számolhat 4,4 millió magyar ember teljesítményével, mert ebből 14 %, 600 ezer ember külföldön dolgozik. Másrészt azt állítani, hogy 750 ezer munkahelyet teremtettek 2010 óta, ugyancsak nettó hazugság, mert a külföldön dolgozó 600 ezer magyar ember munkahelyét nem a magyar kormány teremtette.

A kérdés ezután az, hogy maradhat-e miniszterelnök Orbán Viktor, ha nem mond igazat az ország állapotáról, nem mond igazat arról, hogy hány ember dolgozik és fizet adót Magyarországon, nem mond igazat arról, hogy hány munkahelyet teremtett a kormány?

Továbbá fontos kérdés az is, hogy a választási kampányban félrevezethetők-e a választók kormányzati pozícióból hamis állításokkal, hamis adatokkal például arra vonatkozóan, hogy hány ember dolgozik és fizet adót Magyarországon?

Végül nem mellőzhető kérdés az sem, hogy lehet-e miniszterelnök-jelölt a 2018-as választáson az a személy, aki hivatalban lévő miniszterelnökként valótlan, hamis adatokkal megtévesztette, félrevezette, a magyar embereket?